Homestyling

Homestyling blev introducerat på den svenska marknaden för ungefär 10 år sedan och har blivit väldigt populärt. Det är många som idag tar hjälp av en professionell inredare för att styla sitt hem inför en försäljning då man vet att när vi köper ett hus gör vi det ofta på känsla. När hemmet ska stylas börjar man i första hand att skala bort alla personliga saker såsom fotografier, prydnadssaker och tekniska utrustning. Målet med en homestyling är att ta fram bostadens karaktär, möblerbarhet och ljusförhållanden samtidigt som den ska kännas bebodd. Man vill hitta det unika i varje bostad och skapa en riktig ””vill ha”” -känsla hos spekulanterna.

Lönar det sig då med att homestyla sitt hem inför en försäljning? Ja, det gör nog det även om man inte kan säga hur mycket det påverkar slutpriset. Däremot kan man säkert säga att mäklarbilderna blir betydligt mer attraktiva vilket medför att fler spekulanter dyker upp på visningarna. Man ska också tänka på vilken målgrupp man vänder sig till när man ska hitta den rätta ””här vill jag bo”” -känslan. Vid en homestyling ska man också tänka på vilken stil man inreder i så att den överensstämmer med bostadens stil och karaktär. Eftersom kostnaden även är avdragsgill i deklarationen kan det vara väl investerade pengar vid en försäljning.

Fixa din homestyling själv med dessa tips

Du kan med våra tips fixa din homestyling själv inför din husförsäljning. Börja med att plocka bort personliga saker. Tänk sedan på att använda ljusa och neutrala färger samt stilrena och enkla föremål. Dekorera med mycket växter som ger liv åt bostaden. Var noga med att inte överdekorera – plocka hellre bort. Tänk sen på vem du vill ska bli attraherad av bostaden när du stylar den. Skapa en bostad med en bebodd känsla utan för mycket prylar överallt. Använd gärna trä och naturmaterial för värme i inredningen, lägg mattor på golven för en ombonad känsla och framhäv fönsterpartierna för att förstärka intrycket och inte skymma utsikten.

Homestyling av vardagsrum kan ge mer myskänsla